בלוג

single_leaf

פוקאצ'ת גבינות קלה ומנצחת

המרכיבים ל 3 פוקצ'ות:

לפוקצ'ה:
  • 1/2 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים+ שמן לשימון הקערה
מעל הפוקצ'ה:
  • 5-10 פלפלונים חצויים ונקיים מגרעינים
  • 1/2 חבילת מוצרלה מגורדת המושבה
  • 1/2 חבילת קצ'קבל המושבה
  • כף רוזמרין/ טימין.

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הפוקצ'ה מלבד המלח ומעבדים 3 דקות..
  • מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  • הופכים את תבנית התנור, מרפדים בנייר אפייה ויוצרים מכל חלק של בצק פוקצ'ה, מניחים את הפוקצ'ות על נייר האפייה.
  • מתפיחים עוד 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות בתוכנית "גריל".
  • מסדרים מעל הפוקצ'ות את גבינות המושבה והפלפלים ומפזרים מלמעלה רוזמרין/ טימין.
  • אופים כ- 20-25 דקות, או עד שהפוקאצ'ות לטעמכם.