פוקאצ'ת גבינות קלה ומנצחת
לפוקצ'ה:
- 1/2 2 כוסות קמח לבן
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 3/4 כוס מים+ שמן לשימון הקערה
מעל הפוקצ'ה:
- 5-10 פלפלונים חצויים ונקיים מגרעינים
- 1/2 חבילת מוצרלה מגורדת המושבה
- 1/2 חבילת קצ'קבל המושבה
- כף רוזמרין/ טימין.
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מרכיבי הפוקצ'ה מלבד המלח ומעבדים 3 דקות..
- מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2-3 דקות עד שנוצר בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
- הופכים את תבנית התנור, מרפדים בנייר אפייה ויוצרים מכל חלק של בצק פוקצ'ה, מניחים את הפוקצ'ות על נייר האפייה.
- מתפיחים עוד 45 דקות ובינתיים מחממים תנור ל- 200 מעלות בתוכנית "גריל".
- מסדרים מעל הפוקצ'ות את גבינות המושבה והפלפלים ומפזרים מלמעלה רוזמרין/ טימין.
- אופים כ- 20-25 דקות, או עד שהפוקאצ'ות לטעמכם.