פשטידת חצילים וגאודה עיזים המושבה
מצרכים:
כ-1/2 גליל בצק עלים חמאה, מופשר או מקורר
2 חצילים קטנים ומוארכים פרוסים לפרוסות ארוכות
200 גרם גבינת גאודה עיזים המושבה
2 עגבניות טריות גדולות, חתוכות לפרוסות דקות
כ-3 כפות גדושות עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק
כ-4-5 עלי בזיליקום טריים
חופן גדול (כ-3/4 כוס) מוצרלה מגורדת המושבה
כ-2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור לטעמכם.
אופן הכנה:
- מניחים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. בוזקים עליהן מעט מלח ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.מנגבים את החצילים, משמנים אותם במעט שמן זית בעזרת מברשת ואופים למשך כ-20-25 דקות, עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים.
- מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.חותכים חתיכה גדולה מבצק העלים (הגודל תלוי בכלי שתבחרו לאפות בו) מרדדים אותו מעט ומרפדים את תחתית וצידי תבנית קרמיקה/זכוכית בינונית המתאימה לתנור בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק (לא חובה).
- מניחים שכבה של חצילים צלויים, מעליה שכבה של פרוסות גאודה עיזים, מעל מפזרים כף גדושה של עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק, מעל מוסיפים שכבה של עגבניות ומעט בזיליקום קצוץ ומתבלים במעט מלח ופלפל.
- חוזרים על אותו הרכב פעם נוספת ולבסוף מפזרים מעל הכל שכבה של מוצרלה מגורדת.
- אופים עד שמזהיב למשך כ-40 דקות.