בלוג

single_leaf

פשטידת חצילים וגאודה עיזים המושבה

מצרכים:

כ-1/2 גליל בצק עלים חמאה, מופשר או מקורר

2 חצילים קטנים ומוארכים פרוסים לפרוסות ארוכות

200 גרם גבינת גאודה עיזים המושבה

2 עגבניות טריות גדולות, חתוכות לפרוסות דקות

כ-3 כפות גדושות עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק

כ-4-5 עלי בזיליקום טריים

חופן גדול (כ-3/4 כוס) מוצרלה מגורדת המושבה

כ-2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור לטעמכם.

אופן הכנה:

  • מניחים את פרוסות החצילים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. בוזקים עליהן מעט מלח ומניחים בצד למשך כ-20 דקות.
  • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.מנגבים את החצילים, משמנים אותם במעט שמן זית בעזרת מברשת ואופים למשך כ-20-25 דקות, עד שמזהיבים. מוציאים ומצננים.
  • מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.חותכים חתיכה גדולה מבצק העלים (הגודל תלוי בכלי שתבחרו לאפות בו) מרדדים אותו מעט ומרפדים את תחתית וצידי תבנית קרמיקה/זכוכית בינונית המתאימה לתנור בעזרת מזלג מחוררים מעט את הבצק (לא חובה).
  • מניחים שכבה של חצילים צלויים, מעליה שכבה של פרוסות גאודה עיזים, מעל מפזרים כף גדושה של עיטורי עגבניות/עגבניות מיובשות בשמן קצוצות דק, מעל מוסיפים שכבה של עגבניות ומעט בזיליקום קצוץ ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • חוזרים על אותו הרכב פעם נוספת ולבסוף מפזרים מעל הכל שכבה של מוצרלה מגורדת.
  • אופים עד שמזהיב למשך כ-40 דקות.