עוגת-גבינה
There are no items in this list
משך ההכנה: 01:25:00
מרכיבים
ל-4 מנות:
4 פרוסות בגט בעובי 2 ס"מ
2 חצילים
100 גרם גבינת קממבר
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
1 שן שום קצוצה
חופן עלי רוקט
אופן ההכנה
קולים לחם במחבת עם שמן זית מלח ופלפל עד להזהבה. שורפים על אש גלויה את החצילים במשך כ-15 דקות. מקלפים את החצילים מועכים ומתבלים במלח, פלפל ושום קצוץ. להגשה: מסדרים על צלחת את פרוסות הלחם הקלוי. מעליו מניחים מחית חצילים ופרוסות קממבר. מכניסים לתנור שחמום מראש ל-200 מעלות למשך כדקה. מגישים עם עלי אורוגולה ליד.
בתאבון!
משך ההכנה: 01:00:00
מרכיבים
(לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
200 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה
750 גרם גבינת קרם שמנת 5% של "מחלבת המושבה"
שעברה סינון
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 ביצים בגודל L
1 כפית תמצית וניל
לציפוי
2 מכלי שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
מרסקים את הביסקוויטים לפירורים דקים ומניחים בקערה. ממיסים את החמאה במיקרוגל ויוצקים על פירורי הביסקוויטים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מניחים את תערובת הפירורים בתבנית בשכבה אחידה ומהדקים היטב בעזרת כף היד. מעבירים את התבנית למקפיא למשך כ-10 דקות, כדי לגרם לבסיס להתמצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים בקערה את הגבינה, הסוכר, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים את התערובת על הבסיס.
מעבירים את העוגה לתנור ואופים במשך 20 דקות.
מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר. כעבור 20 דקות אפייה פותחים את התנור, ויוצקים בעזרת כף את תערובת השמנת והסוכר על העוגה בשכבה אחידה.
סוגרים את התנור ואופים 10 דקות נוספות.
מכבים את התנור, פותחים מעט את דלתו ותוחבים בחריץ מגבת מטבח מקופלת, כדי שהדלת תישאר פתוחה. ממתינים 10 דקות ומוציאים את העוגה מהתנור.
מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
בתאבון!