קסאדה פאסייגה
(Quesada Pasiega) 

משך ההכנה: 01:00:00

מרכיבים

1 עלה מלאווח 
2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק 
200 גר' גבינה מוצרלה מגורדת 
150 גר' גבינה בולגרית, מפוררת 
250 גר' גבינה לבנה 
1 גביע (200 גר') יוגורט לבן חמוץ 
1/2 כוס חלב 
3 ביצים 
3 כפות קמח 
פלפל שחור גרוס 
מלח (בזהירות, גבינה בולגרית מלוחה) 
אופציונלי - עגבניות שרי חתוכות לחצי 

אופן ההכנה

1. מפשירים את המלוואח ומרפדים איתו תבנית עגולה - אפשר למתוח קצת את הבצק כדי להתאים אותו לגודל התבנית.

לחורר את הבצק בעזרת מזלג. 

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ויוצקים על הבצק. מפזרים מעל קצת פלפל שחור גרוס ומסדרים עגבניות שרי. 


3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-40 דקות. 

בתאבון!

משך ההכנה: 01:00:00

מרכיבים

למחבת בקוטר 24 ס"מ, תבנית בקוטר 23 ס"מ או

תבנית אובלית באורך 28 ס"מ – ראו הסברים

בסוף המתכון

 

חמאה לשימון התבנית

330 גרם גבינת קש טרייה, 9% של "מחלבת המושבה".

100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות מחוקות)

אשל או לבן 3% או 4.5% (לפני המדידה מנקזים מהגביע את הנוזלים שהצטברו בחלקו העליון)

40 גרם חמאה (רצוי צהובה), חתוכה לקוביות

150 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/2 כפית מחוקה קינמון טחון

1 כף קליפת לימון מגוררת דק

3/4 כוס (105 גרם) קמח

​2 ביצים בגודל M (אם רוצים לדייק, מודדים 100 מ"ל ביצה מעורבבת היטב, אך לא טרופה - טריפה תכניס לתערובת אוויר, דבר שיגרום למאפה לתפוח במרכזו ולהיבקע)

אופן ההכנה

1. מוציאים את הגבינה מהנוזלים ומייבשים אותה היטב במגבת נייר.

2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית או מחבת באמצעות חמאה מוצקה (אם משתמשים במחבת, חשוב שהיא תהיה עם ידית חסינה לחום שמתאימה לאפייה בתנור).

3. ממיסים 40 גרם חמאה: מחממים במיקרוגל 10 שניות, בוחשים, וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהחמאה נמסה לגמרי. אפשר להמיס את החמאה גם בקערה המונחת על סיר ובו מעט מים רותחים.

4. מגררים את הגבינה לקערה גדולה באמצעות פומפייה עם חורים בקוטר של 3 מ"מ (כשכבר אי אפשר יותר לגרר את הגבינה, מועכים בעדינות את הגושים על המגררת עד הפירור האחרון).

5. מוסיפים לגבינה המגוררת את האשל (או הלבן) ומערבבים באמצעות מטרפה.

6. מוסיפים לקערה את הסוכר, הקינמון וגרידת הלימון, ומערבבים כמה דקות, עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת נוזלית.

7. מוסיפים לקערה את הקמח בבת אחת, וטורפים עד שהוא נטמע בתערובת.

8. מוסיפים את החמאה הנוזלית, וטורפים עד שהיא נטמעת בתערובת.

9. מוסיפים את הביצים, ומערבבים בעדינות עד שהן נטמעות בתערובת (בשלב זה אסור לטרוף במהירות, כדי לא להכניס לתערובת אוויר - דבר שיגרום למאפה לתפוח במרכזו ולהיבקע).

10. יוצקים את התערובת הנוזלית לתבנית – עומקה כשהיא בתבנית אמור להיות כ-2 ס"מ.

11. מניחים במדף התחתון של התנור ואופים 60-45 דקות (תלוי בסוג התבנית והתנור), עד שפני המאפה משחימים מאוד והשוליים מקבלים צבע כהה. 

בודקים עם קיסם - כשהמאפה מוכן הוא אמור לצאת ללא פירורים.

12. מקררים את המאפה בתבנית במשך כ-10 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותו מהתבנית באמצעות מרית קשיחה. 

תחתית המאפה ושוליו אמורים להיות שחומים מאוד.

13. חותכים את המאפה לפרוסות. מניחים על כל פרוסה תלולית של ריבה אדומה מעוטרת בפירות יער או 

תלולית קרם לימון מעוטרת ברצועות דקיקות של קליפות לימון מסוכרות.

14. שומרים בקירור או במקפיא, בקופסה אטומה (המאפה יישמר במקרר כשבוע). 

לפני ההגשה מחממים את המאפה 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 

(אם המאפה קפוא, יש להפשירו לפני החימום).

בתאבון!

Please reload

 

מוצרים משוייכים

גבינת קאש

7290004861063

| 9% | לפי שקילה

 

Please reload