בלוג

single_leaf

סמבוסק בג'בן – מבית המטבח העיראקי

מצרכים למתכון

28 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (25-30 יחידות)

  • הבצק
  • קמח לבן – 500 גרם
  • שמרים יבשים – כף (11 גרם)
    כף שטוחה
  • אבקת אפייה – שקית (10 גרם)
  • ביצה – יחידהL
  • חמאה – 150 גרם
    מומסת
  • מלח – 1/4 כפית שטוחה
  • מים – כוס (240 מ"ל)
    פושרים (לפי הצורך)
  • המילוי
  • גבינה בולגרית המושבה 16% שומן – 200 גרם
  • צפתית פרח המושבה 5% – 200 גרם
  • ביצה – יחידהL
  • קמח לבן – כף שטוחה
  • פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
  • למריחה ולפיזור מעל
  • ביצה – יחידהL
    טרופה
  • שומשום – 2 כפות – סה"כ (24 גרם

אופן הכנת המתכון:

  • מערבבים את מצרכי הבצק ולשים ידנית עד לקבלת בצק גמיש ורך.
  • מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
  • מערבבים היטב את מצרכי המילוי.
  • מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס, מניחים כפית מילוי על כל עיגול ומהדקים את הקצוות לצורת סמבוסק.
  • מניחים את הסמבוסקים על נייר אפייה בתוך תבנית, מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ומתפיחים עוד כ- 20 דקות נוספות.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להשחמה. מתקבל סמבוסק בג`בן פשוט מושלם!
  • בתיאבון