סמבוסק בג'בן – מבית המטבח העיראקי
מצרכים למתכון
28 מנות/יחידות, 56 גרם למנה\יחידה (25-30 יחידות)
- הבצק
- קמח לבן – 500 גרם
- שמרים יבשים – כף (11 גרם)
- אבקת אפייה – שקית (10 גרם)
- ביצה – יחידהL
- חמאה – 150 גרם
- מלח – 1/4 כפית שטוחה
- מים – כוס (240 מ"ל)
- המילוי
- גבינה בולגרית המושבה 16% שומן – 200 גרם
- צפתית פרח המושבה 5% – 200 גרם
- ביצה – יחידהL
- קמח לבן – כף שטוחה
- פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה
- למריחה ולפיזור מעל
- ביצה – יחידהL
- שומשום – 2 כפות – סה"כ (24 גרם
אופן הכנת המתכון:
- מערבבים את מצרכי הבצק ולשים ידנית עד לקבלת בצק גמיש ורך.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
- מערבבים היטב את מצרכי המילוי.
- מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בעזרת חותכן או כוס, מניחים כפית מילוי על כל עיגול ומהדקים את הקצוות לצורת סמבוסק.
- מניחים את הסמבוסקים על נייר אפייה בתוך תבנית, מורחים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ומתפיחים עוד כ- 20 דקות נוספות.
- אופים בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להשחמה. מתקבל סמבוסק בג`בן פשוט מושלם!
- בתיאבון